Risicovoeten als gevolg van diabetes, reuma, spasme, chemotherapie, ouderdom

Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid om alle zogenaamde risicovoeten te behandelen.

Onder risicovoeten worden verstaan; complicaties die zin ontstaan als gevolg van diabetes, reumatische aandoeningen, spasticiteit, verlamming, ouderdom of verwaarlozing. Ook complicaties die zijn ontstaan als gevolg van neurologische aandoeningen (zoals bijvoorbeeld Parkinson), vaatlijden of als gevolg van celremmende medicatie, vallen onder de risicovoeten. 

Als gevolg van diabetes, vaatlijden, reumatische aandoeningen, chemotherapie (celremmende medicatie) of bij gebruik van bepaalde medicatie, kunnen er problemen aan uw huid en/of nagels ontstaan.  De huid kan bijvoorbeeld dun en/of droog worden, er kan huiduitslag ontstaan of uw huid kan gaan vervellen. De huid van uw handpalmen en voetzolen kan als gevolg van chemotherapie rood worden, pijnlijk zijn en vervellen (hand- en voetsyndroom).

Ook aan nagels kunnen problemen ontstaan als gevolg van eerdergenoemde aandoeningen.  Uw nagels kunnen bijvoorbeeld verkleuren, dunner worden, ruw worden, dikker worden of loslaten. 

Om uw voeten in goede conditie te houden is het van belang dat u regelmatig uw voeten laat behandelen bij de pedicure. 

Als medisch pedicure ben ik opgeleid om deze voeten te kunnen behandelen. Ik volg regelmatig bijscholing om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen op het gebied van risicovoeten. 

In sommige situaties kunt u voor een vergoeding van de behandeling in aanmerking komen.  U kunt dit navragen bij uw verzekeraar.