Vergoedingen behandelingen

Vergoeding voetzorg bij Diabetes Mellitus

 • Verwijzing arts
  U dient tijdens de eerste behandeling een verwijzing van uw behandelende arts, Huisarts of Internist, mee te nemen, hierop dient het zorgprofiel vermeld te staan. 
   
 • Vergoeding Pedicure

  Heeft u zorgprofiel 2 t/m 4 dan dient u eerst een afspraak te maken met een (uw) Podotherapeut voor een behandelplan op te stellen. Aan de hand van dit behandelplan kunt u een afspraak plannen bij de Pedicure.

  De medische voetzorg die u bij de Pedicure krijgt, wordt gedeeltelijk vergoed uit de basisverzekering. De podotherapeut ontvangt voor deze ketenzorg een budget van de zorgverzekering. Daarom dient een Podoterapeut en een Pedicure wel een samenwerkingsovereenkomst te hebben.
   
 • Eigen bijdrage
  U krijgt het grootste gedeelte van de behandeling vergoed, echter alleen de medisch noodzakelijke zorg, deze wordt bepaald door de Podotherapeut en staat in uw behandelplan. 

 

Reuma
Bij reumatische aandoeningen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen uit uw aanvullende verzekering. De vergoedingen hebben meestal betrekking op de artritis vormen. Ik wil u adviseren om uw verzekering te raadplegen.  

Overige risicovoeten
In sommige situaties kunt u voor een vergoeding in aanmerking komen.  Ik wil u adviseren om uw verzekering te raadplegen.